بهترین حالت های دست روی فرمان چیست؟



مزایای قرار دادن درست دست روی فرمان

بهترین حالت های دست روی فرمان چیست ؟

 

بهترین حالت دست فرمان چیست و چه مزایایی دارد ؟

در این مقاله از بیتوته، با بهترین حالت دست فرمان آشنا می شوید. نحوه صحیح گرفتن فرمان، نقش کلیدی در کنترل خودرو، حفظ تعادل و واکنش سریع در شرایط اضطراری دارد. همچنین، به رانندگی راحت‌تر و جلوگیری از خستگی در مسافت‌های طولانی کمک می‌کند. در این مقاله، به بررسی جامع بهترین حالت دست فرمان در شرایط مختلف می‌پردازیم.

بهترین حالت های دست روی فرمان چیست؟

نقطه توصیه شده برای جایی که باید دستان خود را روی فرمان قرار دهید، 10 و 2 و یا 10:10 بود (بالاتر از خط مرکزی فرمان اما نه کاملاً در بالای چرخ). با این حال، همانطور که فناوری خودرو، تست ایمنی خودرو و تجهیزات ایمنی بهبود یافته است، افکار در مورد این موقعیت دست ها تکامل یافته و به 9 و 3 تغییر کرده است.

 

مکان ایده آل دست فرمان چیست؟

کارشناسان اداره ملی ایمنی بزرگراه و ترافیک (NHTSA) اکنون 9 و 3 - در طرف مقابل چرخ تا نیمه بالا - را به عنوان محل ایده آل دست فرمان توصیه می کنند. موقعیت دست فرمان 9 و 3 کنترل خوبی بر روی چرخ حفظ می کند و در عین حال خطر آسیب ناشی از کیسه هوا را کاهش می دهد.

 

موقعیت ترجیحی دست روی فرمان هنگام چرخش نیز تغییر کرده است. بسیاری از رانندگان به طور طبیعی هنگام چرخاندن چرخ دستان خود را روی یکدیگر ضربدری می کنند. با این حال، NHTSA به رانندگان پیشنهاد می کند که روش فشار/کشیدن را به جای آن یاد بگیرند. در این روش، راننده یک طرف چرخ را به سمت بالا هل می دهد تا زمانی که عقربه هل دهنده درست قبل از موقعیت ساعت 12 برسد. دست دیگر در مقابل دست هل دهنده حرکت می کند و برای ادامه حرکت چرخشی به سمت پایین می کشد. حرکت عقربه ها به این صورت به راننده این امکان را می دهد که بدون برداشتن دست ها از روی فرمان بچرخد.

 

اگر در حال یادگیری تمرین رانندگی هستید، به موقعیت دست فرمان خود توجه کنید. حتی رانندگان با تجربه نیز می توانند از یادگیری موقعیت پیشنهادی بهره مند شوند. با این حال، رفع برخی از عادات بد رانندگی ممکن است کمی طول بکشد.

 

مزایای درست قرار دادن دست ها روی فرمان :

کنترل بهتر خودرو: این حالت به راننده احساس تسلط و کنترل بیشتر بر خودرو را القا می کند.

 

کاهش خستگی: قرارگیری مچ دست ها در زاویه ای طبیعی، فشار عضلانی را کاهش داده و از خستگی زودهنگام راننده جلوگیری می کند.

 

سرعت و دقت بیشتر: در صورت بروز خطر ناگهانی، راننده می تواند با سرعت و دقت بیشتری به فرمان واکنش نشان دهد.

 

مزیت دیگر موقعیت 9 و 3 کاهش فشار بر عضلات است. یکی از خطرات رانندگی طولانی مدت، خستگی عضلانی ناشی از نگه داشتن بازوها در یک موقعیت غیر طبیعی برای مدت طولانی است. در موقعیت 10 و 2، بازوها ممکن است به سرعت از بالا بردن تا این حد خسته شوند و رانندگان ممکن است وسوسه شوند که با برنامه ریزی دستان خود در پایین چرخ به عضلات خود استراحت دهند، جایی که کنترل کمی بر روی فرمان در اطراف پیچ ها دارند.

 

کشیدگی عضلانی همچنان می تواند در وضعیت 9 و 3 اتفاق بیفتد، اما احتمال کمتری وجود دارد زیرا بازوها در آن نقطه به وضعیت استراحت نزدیکتر هستند. یک مزیت دیگر نیز می تواند کاهش اثرات ارتعاشات روی بازوها و دست ها باشد. این نوع آسیب ها عمدتاً برای استفاده از ابزارهایی مانند چکش و اره برقی اعمال می شود. با این حال، ساعت های طولانی رانندگی می تواند اثرات مشابهی داشته باشد و باعث بی حس شدن انگشتان و درد بازوها شود. وضعیت 9 و 3 به رانندگان این امکان را می دهد که با گرفتن سبک تری، نسبت به موقعیت 10 و 2 روی فرمان بچسبند و در نتیجه تأثیر ارتعاشات روی دست ها و بازوهای آنها کاهش می یابد.

 

توصیه به وضعیت 10 و 2 دست در زمانی قبل از فرمان برقی مطرح شد، زمانی که رانندگان به نیروی اضافی نیاز داشتند تا بتوانند فرمان را بچرخانند. نگه داشتن فرمان نزدیک به بالا به آنها این امکان را می داد که قبل از تعویض دست ها برای تکمیل پیچ، فضا را به سمت پایین بکشند. با این حال، فرمان برقی تا حد زیادی این مزیت را منسوخ کرده است، در حالی که ظهور کیسه های هوا این دستورالعمل ها را خطرناک کرده است. وقتی دست‌ها روی چرخ پایین‌تر قرار می‌گیرند، به‌جای برخورد با صورت در تصادف، احتمالاً از مسیر خارج می‌شوند.

 

ایده آل ترین مکان برای قرار دادن دست فرمان

حالت های قرار دادن دست روی فرمان در رانندگی

 

موقعیت دست ها در هنگام پیچ‌ها و دور زدن :

در هنگام پیچیدن یا دور زدن، به دلیل نیاز به چرخاندن فرمان در زاویه‌های بیشتر، موقعیت دست‌ها باید تغییر کند:

 

• دست‌ها را به سمت داخل پیچ جابجا کنید. به طوری که دست بالایی از فرمان را در جهت پیچ و دست پایینی را در جهت مخالف نگه دارید.

 

• برای پیچ‌های تندتر، ممکن است لازم باشد دست‌ها را بیشتر از حالت استاندارد به سمت داخل پیچ جابجا کنید.

 

• در هنگام دور زدن، دست‌ها را به طور متقاطع روی فرمان قرار دهید. دست چپ را در سمت راست فرمان و دست راست را در سمت چپ قرار دهید. این حالت به شما امکان می‌دهد تا فرمان را با حداکثر زاویه بچرخانید.

 

بهترین موقعیت برای قرار دادن دست فرمان

موقعیت درست دست در هنگام دور زدن

 

آیا باید با یک دست روی فرمان رانندگی کرد ؟

همه رانندگان - از رانندگان نوجوانی که قوانین راهنمایی و رانندگی رایج و قوانین جاده را یاد می‌گیرند تا رانندگان با تجربه با چندین دهه پشت فرمان - باید بیشتر اوقات هر دو دست خود را روی فرمان نگه دارند. می‌توانید برای فعال کردن چراغ راهنما یا تعویض دنده، یک دست را برای مدت کوتاهی بردارید، اما باید فوراً آن را در وضعیت دست فرمان 9 و 3 قرار دهید. رانندگی با دو دست روی فرمان یک عادت خوب رانندگی است که باید رعایت شود و برای ایمنی رانندگی ضروری است. اگر در رانندگی و شرکت در آزمون رانندگی جدید هستید، توجه داشته باشید که نگه داشتن هر دو دست روی فرمان چیزی است که یک ممتحن آزمون رانندگی به دنبال آن خواهد بود. حتماً قبل از امتحان این کار را انجام دهید تا از قبولی در آزمون رانندگی مطمئن شوید.

 

نکات کلی :

• از گرفتن فرمان با کف دست عرق کرده یا چرب خودداری کنید.

• از گرفتن فرمان با یک دست خودداری کنید.

• همیشه از هر دو دست خود برای گرفتن فرمان استفاده کنید.

• مچ دست ها را صاف نگه دارید و از خم کردن آنها خودداری کنید.

• موقعیت صندلی را طوری تنظیم کنید که به راحتی بتوانید به فرمان دسترسی داشته باشید. آرنج‌ها باید کمی خمیده باشند و شانه‌ها نباید تحت فشار باشند.

• نیروی اعمال شده به فرمان باید متعادل باشد.

• از پوشیدن دستکش های ضخیم یا انگشترهای حجیم هنگام رانندگی خودداری کنید.

• تنظیم صندلی و فرمان را به گونه ای انجام دهید که در راحت ترین حالت ممکن قرار داشته باشید.

 

رعایت این نکات ساده می تواند به شما در رانندگی ایمن تر، راحت تر و لذت بخش تر کمک کند.

 

گردآوری: بخش خودرو بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب مجله خودرو(دنیای خودرو، بازار خودرو، اصول تعمیر و نگه داری خودرو و ...)

    سایر مطالب مجله خودرو

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------